Πληθαίνουν τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων από αγνώστους οι οποίοι προσποιούνται τους φίλους των παιδιών τους και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην αστυνομική διεύθυνση του Ηρακλείου Κρήτης μάλιστα, πρόσφατα έγιναν δύο καταγγελίες από ηλικιωμένους, οι οποίοι ανέφεραν πως έπεσαν θύματα εξαπάτησης από άνδρα, ο οποίος ήταν… φτυστός με Έλληνα πολιτικό και δη υπουργό!

Ο δράστης έπεισε έναν 81χρονο ότι ο γιος του του οφείλει 3.800 ευρώ, με αποτέλεσμα ο παππούς να κάνει ανάληψη από την τράπεζα και να του παραδώσει τα χρήματα χωρίς δεύτερη σκέψη. Την ίδια ημέρα, με τον ίδιο τρόπο, εξαπατήθηκε και μία 75χρονη γυναίκα στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο. Άγνωστος άνδρας, ο οποίος έμοιαζε πάρα πολύ με τον γνωστό πολιτικό, πήγε σπίτι της και αφού της συστήθηκε ως έμπορος ηλεκτρονικών μηχανημάτων της ζήτησε να του καταβάλλει 4250 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, όπως είπε, τα χρωστούσε ο γιος της, ο οποίος είχε αγοράσει ηλεκτρονικά μηχανήματα. Ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να πάει σε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας από όπου έκανε ανάληψη του ποσού.

Όταν η ηλικιωμένη κατάλαβε πως έπεσε θύμα απάτης κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.