Διακόπηκε για τις 16 Δεκεμβρίου η δίκη στην Κρήτη για τη διπλή δολοφονία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 63χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012 και η εκδίκαση είχε ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου.

Η διαδικασία επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα με την 5η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού και με την εξέταση μαρτύρων, όμως μία εκ των ενόρκων ανακοίνωσε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η διακοπή προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, αφού μετά από αυτή την εξέλιξη, νομικοί εκτιμούν ότι αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας της ενόρκου μέχρι τότε και δεν υπάρξει τρόπος αντικατάστασής της, υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής της δίκης, ή να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 52χρονος κρεοπώλης, που φέρεται ως δράστης της δολοφονίας, καθώς και δύο αδέλφια του που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του δολοφονηθέντα Πρίαμου Ξυδάκη.