Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 37 χρόνου αλλοδαπού που κατηγορείται για κλοπή καρπών από καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων (αβοκάντο) και ενός 47χρονου από τα Χανιά για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, προχώρησε η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο του σχεδίου για την πρόληψη και καταστολή κλοπών σε αγροτικές καλλιέργειες, την Τετάρτη το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκε και πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 47χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κιβώτια αβοκάντο συνολικού βάρους 120 κιλών τα οποία είχε προμηθευτεί σε προγενέστερο χρόνο από τον 37χρονο.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα αβοκάντο είχε αφαιρεθεί από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 52χρονου Χανιώτη.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση από την έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 37χρονος κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2019 έως και 28 Ιανουαρίου 2020, είχε αφαιρέσει σταδιακά, συνολική ποσότητα αβοκάντο πεντακοσίων κιλών από αγροτεμάχιο του 52χρόνου, τα οποία στη συνέχεια τα διέθετε στον 47χρονο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.