Για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία συνελήφθη χθες Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ένας 42χρονος στη Νέα Ιωνία Βόλου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ο άνδρας λίγο πριν τις 7 το πρωί, ευρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης μπήκε σε καφέ μπαρ και διαπληκτίστηκε με θαμώνες. Στη συνέχεια αποχώρησε και επέστρεψε με το αυτοκίνητό του, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο με το οποίο πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Από τα σκάγια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ενός 54χρονου, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό.

Ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει το όπλο έναντι χρηματικού ανταλλάγματος από έναν 73χρονο, χωρίς ωστόσο να προβούν σε νόμιμες ενέργειες αναφέρει το magnesianews.gr.

Ο δράστης αποχώρησε από το καφέ μπαρ και εντοπίστηκε στο σπίτι του, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, μετά από καταθέσεις μαρτύρων. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του και κατάσχεσαν ένα αεροβόλο όπλο, 14 κυνηγητικά φυσίγγια, ένα χρησιμοποιημένο φυσίγγι από το χώρο του συμβάντος και το κυνηγητικό όπλο.