Πάνω από 700 κιλά κοκαΐνης ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες και εντοπίστηκαν στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο όταν μετά από ένα τηλεφώνημα αγνώστου και συλλογή πληροφοριών, είχαν βρεθεί 52 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέσα σε δυο μήνες και ύστερα από ελέγχους με ακτίνες X σε συνολικά 300 κοντέινερ με μπανάνες που είχαν έρθει από την Κολομβία στην Ελλάδα με την ίδια εταιρεία βρέθηκαν κι άλλες ποσότητες κοκαΐνης...

Συνολικά οι αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 700 κιλά κοκαΐνης στα κοντέινερ στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Στον Πειραιά έγιναν 4 συλλήψεις ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν 3 συλλήψεις και αναζητείται ένα άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του One TV που επικαλείται ενημέρωση από τις Αρχές, το λάθος της σπείρας ήταν ότι αποφάσισαν να περάσουν τον Αύγουστο από την Ελλάδα. Και αυτό γιατί πίστευαν ότι λόγω εποχής θα καταφέρουν να περάσουν χωρίς… έλεγχο.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό τους στοίχισε και οι Αρχές προχώρησαν στον εντοπισμό και την κατάσχεση της ποσότητας μαμούθ. Να σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά δεν ήθελαν να τα διοχετεύσουν στην ελληνική αγορά αλλά προορίζονταν για άλλες χώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.