Για «καθαρή» πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο η Ελένη Ζαρούλια απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Αν δεν ειχα εκλεγεί δεν θα ήμουν σήμερα εδώ» ανέφερε η κατηγορούμενη ως μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ επικαλούμενη τη σχέση της με τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλιάκου είπε πως ως σύζυγος του τον στήριξε από την δεκαετία του 80 οπότε γνωρίστηκαν χωρίς, ωστόσο, να «έχω εμπλακεί σε βάθος». «Ήμουν πιο πολύ απασχολημένη με το παιδί μου» είπε χαρακτηριστικά στην σύντομη απολογία της.

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο» είπε, ενώ στην ερώτηση αν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι…».

Η κατηγορούμενη πρώην βουλευτής δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις πύρινες ομιλίες της. «Ήμουν πρόχειρη, άπειρη, είχα τρακ… Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες» δικαιολογήθηκε.

Κατηγορούμενη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

Πρόεδρος: Αυτό δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;

Κατηγορούμενη: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Κατηγορούμενη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

Η Ελένη Ζαρούλια ισχυρίστηκε πως ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επόμενη ημέρα όταν της τηλεφώνησαν από τα γραφεία τους ότι «τους ψάχνουν» και ήταν εκείνη με τη σειρά της το είπε στον Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν την χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε…» ανέφερε.

«Στήθηκε σκευωρία για να οδηγηθεί σε δίκη η Χρυσή Αυγή»

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε στην απολογία του  και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος ο οποίος μίλησε για πολιτική δίωξη.

«Βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα. Δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος του νόμιμου κόμματος της Χρυσής Αυγής. Επειδή βγήκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Θεσσαλονίκη είμαι κατηγορούμενος. Αν δεν είχα βγει βουλευτής δεν θα ήμουν κατηγορούμενος», τόνισε στην έναρξη της απολογίας του ο πρώην βουλευτής ο οποίος κατηγορείται ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα καταδίκασε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Ο Αντώνης Γρέγος έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της Χρυσής Αυγής, εντός και εκτός συνόρων, με στόχο να ανακοπεί η ανοδική της πορεία. «Το τότε καθεστώς και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορούσε να ανεχθεί άλλο την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή… Στήθηκε σκευωρία θα να οδηγηθεί σε δίκη η Χρυσή Αυγή», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι γνώριζαν πως σχεδίαζαν την πολιτική τους εξόντωση και φοβόντουσαν για προβοκάτσια.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι άρχισε να ασχολείται με τη Χρυσή Αυγή το 2004 ενώ εκλέχθηκε βουλευτής το 2012 και παραμένει ακόμη και σήμερα προσηλωμένος σε αυτή καθώς είναι «το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα».

Ο πρώην βουλευτής  καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του άτυχου μουσικού ο Αντώνης Γρέγος παραδέχτηκε πως αρχικά τον «ξένισε η δήλωση». «Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως, τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε την δολοφονία», είπε και τόνισε πως δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.