Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, εξαιτίας όσων φέρεται να είπε η τελευταία στην κατάθεσή της για την υπόθεση Novartis.

«Έχω επισκεφθεί την κ. Ράικου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, και φυσικά και τα προηγούμενα γραφεί με τον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, κάνω πάντα ρεπορτάζ από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία, όπως όλοι οι δημοσιογράφοι. Η κ. Ράικου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα βέβαια και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη και θα κάνω και μήνυση και αγωγή», δήλωσε η δημοσιογράφος το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκου, «προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Έχω κάνει σχόλια και για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αμείβονταν από τη Novartis, με ένα μικρό ποσό βέβαια, αλλά εγώ είχα το καθήκον να το κάνω».

«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου. Όλα αυτά που είπε δεν ισχύουν, ότι είπα για Βενιζέλους κλπ. Αναφορικά με το βίντεο με τον κ. Πικραμμένο, είναι ένα βίντεο που έχει μεταδοθεί από τον Alpha και φυσικά ουδέποτε λέει ο Φρουζής ότι έδωσε χρήματα στον Πικραμμένο. Αυτά είναι στη φαντασία της μόνο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλον και η κ. Ράικου δεν έχει και την αξιοπιστία να το κάνει», συνέχισε η δημοσιογράφος.

Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, η Γιάννα Παπαδάκου δήλωσε: «Ο κ. Πικραμμένος δεν παραπέμφθηκε ποτέ. Αναφερόταν σε ένα έγγραφο της κ. Τουλουπάκη, όχι με βάση το βίντεο. Το βίντεο αυτό δεν υπάρχει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος είναι άθλιος και πρέπει να τον αλλάξετε γιατί θα έχετε πρόβλημα όλοι οι πολιτικοί».

Πώς εμπλέκει η Ράικου τη δημοσιογράφο

Στην κατάθεσή της η Ελένη Ράικου φέρεται να ανέφερε ότι δύο φορές η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την επισκέφθηκε στο γραφείο της. Το dikastiko.gr δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση:

Παπαδάκου: «Τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;».

Ράικου: «Εγώ δεν έχω στοιχεία Πες μου εσύ τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία».

Όταν αποχώρησε από το γραφείο της η Γ. Παπαδάκου τηλεφώνησε αμέσως στην Ε. Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος – κατά την κατάθεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς – της έλεγε τα ίδια.

Παπαγγελόπουλος: «Αφού έχεις στοιχεία γιατί δεν προχωράς;».

Η δεύτερη επίσκεψη της κας Παπαδάκου στην κυρία Ράικου έγινε μετά από λίγο διάστημα και περιείχε συγκεκριμένες φράσεις.

Παπαδάκου: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση; Έχεις στοιχεία για πολιτικούς».

Ράικου: «Δεν έχω»

Παπαδάκου: «Έχεις για Βενιζέλο και για Πικραμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει off shore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα, για τον Πικραμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα».

Αμέσως μετά την αποχώρηση της Γ. Παπαδάκου την παίρνει τηλέφωνο ξανά ο Παπαγγελόπουλος, της λέει τα ίδια και την ρωτά γιατί δεν στέλνει το φάκελο στη Βουλή.

Ράικου: Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν εμπλέκω κανέναν χωρίς στοιχεία.

Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ το φάκελο στην δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».

Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».

Παπαγγελόπουλος: «Με αυτή τη σχολή που είσαι να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».