Το κουβάρι της συγκλονιστικής δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα πριν από περίπου τρία χρόνια, άρχισε να ξετυλίγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Βασική πρωταγωνίστρια στην υπόθεση η βουλγαρικής καταγωγής, σύζυγος του άτυχου ναυτικού η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία. Μαζί της στο εδώλιο μια φίλη της η οποία φέρεται πως βοήθησε για να παγιδεύσουν το θύμα.

Ο 63χρονος ναυτικός εντοπίστηκε ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση του όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε η κατηγορούμενη με τον ανήλικο γιο της μπήκε στο διαμέρισμα με δικαστικούς επιμελητές καθώς εκείνη δεν κάλυπτε τα ενοίκια και είχε φύγει στο εξωτερικό.

«Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος μας έκανε εντύπωση η μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω “τώρα τι γίνεται;” Αναθεμάτισα την τύχη μου…» κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αναφερόμενος στον Ιούνιο του 2016 όταν με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν την πόρτα  του διαμερίσματος.

«Όταν ανοίξαμε μύριζε  κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: “λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;” Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την αστυνομία» περιέγραψε ένας από τους δικαστικούς επιμελητές .

Αν και η βασική κατηγορούμενη στη υπόθεση στο πρωτόδικο δικαστήριο αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή της στη δολοφονία, αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών κατέθεσε ότι κατά την προανακριτική της απολογία, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είχε εκμυστηρευτεί στην συγκατηγορούμενη φίλη της ότι ήθελε να βρει κάποιους για να σκοτώσουν τον άνδρα της.

«Την έφερε σε επαφή με έναν φίλο της Ρουμάνο και με άλλους δύο ομοεθνείς του, δίνοντάς τους ένα ποσό. Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια» κατέθεσε ο αστυνομικός.