Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, οπλοχρησία, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμα συνεργός τους που αναζητείται από τις Αρχές.

Αναλυτικότερα, χθες (7-5-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στο Σκουροχώρι Ηλείας, οι τρεις δράστες, δύο εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν σε οικία 64χρονου ημεδαπού όπου διέμενε με την 53χρονη σύζυγό του.

Οι δράστες αφού απομόνωσαν το ζευγάρι σε διαφορετικά δωμάτια με την απειλή μίας συσκευής εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, δέσμευσαν τον 64χρονο και ασκώντας του σωματική βία, αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου παρέμεινε για νοσηλεία.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, δύο από τους δράστες της ληστείας είναι ο 32χρονος και ο 28χρονος, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Για την διάρρηξη της οικίας οι δράστες πιθανόν χρησιμοποίησαν εφεδρικό κλειδί το οποίο το ζευγάρι τοποθετούσε πάντοτε σε συγκεκριμένο χώρο κοντά στο σπίτι.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στην οικία που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες στην Αμαλιάδα, εντοπίστηκαν άλλοι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 27, 20 και 16 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ σε βάρος των υπολοίπων τριών αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.