Γιατί απορρίφθηκε η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Τι αναφέρει στο σκεπτικό του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
20:54
05/07/2019
Γιατί απορρίφθηκε η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα
12
loading

Την βεβαιότητα ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κατά τη διάρκεια της άδειάς του, να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις και να καθοδηγήσει συλλογικότητες του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου σε πράξεις βίας εκφράζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στο σκεπτικό του βουλεύματος του με το οποίο απέρριψε το αίτημα του για την χορήγηση της έβδομης, κατά σειρά, άδειας. Οι δικαστές είπαν «όχι» στον πολυισοβίτη της 17Ν καθώς θεωρούν ότι στο πρόσωπο του δεν συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις ενώ με τις ενέργειες του καλεί «ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας»  στην διάπραξη του αδικήματος της  «διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Όπως αναφέρουν στο δια ταύτα του βουλεύματος «συνάγεται μετά βεβαιότητας ότι στο πρόσωπο του αιτουμένου τη χορήγηση τακτικής άδειας κρατουμένου δεν συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του άρθρου 55 §1 αρ. 3 και 4 του Ν.2776/1999 «Σωφρονιστικού Κώδικα» για τη χορήγηση τακτικής άδειας, και συγκεκριμένα, το παρόν Συμβούλιο κρίνει (στο στάδιο προβλεψιμότητας όπου βρίσκεται) ότι βασίμως εκτιμάται ότι υπάρχει: α) σοβαρός κίνδυνος, κατά τη διάρκεια της άδειάς του, ο κρατούμενος να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις, και να σχεδιάσει και να καθοδηγήσει τις ως άνω αναφερόμενες οργανώσεις, ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου, με τις οποίες ο ίδιος δηλώνει «αλληλέγγυος» και εξακολουθεί ακόμη και μέσα από τη φυλακή να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, στην τέλεση και νέων αξιόποινων πράξεων βίας σε βάρος προσώπων και πραγμάτων, λαμβάνοντας υπόψη ότι όντας ήδη κρατούμενος δεν διστάζει επανειλημμένως να διεγείρει τους «αλληλέγγυους συντρόφους» του, όπως ο ίδιος τους αποκαλεί, στην τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων που ενέχουν πράξεις βίας (ή και απειλής βίας) κατά προσώπων και πραγμάτων, εκθέτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του, και δη τη χορήγηση άδειας από το κατάστημα κράτησης όπου κρατείται, β) βάσιμη προσδοκία ότι τοιουτοτρόπως ο εν λόγω κρατούμενος θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του και γ) η λήψη μέτρων για τη σταδιακή επάνοδό του σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας, με την παροχή αδειών, ουδεμία ωφέλεια μπορεί να έχει για την προσωπικότητά του.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αναφέρονται σε «επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις-προσκλήσεις» του πολυισοβίτη «προκειμένου να επιτύχει τη χορήγηση τακτικής άδειας στο πρόσωπό του».

«Δεν περιορίζεται απλώς και μόνον στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων και της ιδεολογίας του, η διαμόρφωση και η διατήρηση των οποίων είναι αναφαίρετο δικαίωμά του ως πολίτη της ευνομούμενης Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά επιπλέον, προβαίνοντας στις ως άνω περιγραφόμενες υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς δημοσίευση αυτών στο διαδίκτυο, και αναρτήσεων κειμένων στο διαδίκτυο, καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας από το κατάστημα κράτησης όπου κρατείται και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, τους οποίους, ως «αλληλέγγυους», καλεί να «ξαναπιάσουν το κόκκινο νήμα "αυτών" των αγώνων», και ειδικότερα (σύμφωνα με την προσωπική του ρήση) νοουμένων «αυτών των αγώνων» ως «των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων για την ανατροπή του αστικού κράτους με επανάσταση, το δρόμο προς την κλιμάκωση των οποίων δείχνει η ένοπλη δράση»»(…) αναφέρουν οι δικαστές υπογραμμίζοντας παράλληλα πως  «εδράζεται βεβαία η πεποίθησή μας για τη σοβαρότητα των ενδείξεων τέλεσης από μέρους του κρατουμένου της ως άνω περιγραφόμενης αξιόποινης πράξης της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος» όπως αυτή τυποποιείται ως έγκλημα με τις διατάξεις του άρθρου 184, τόσο κατά τον προγενέστερο Ποινικό Κώδικα, όσο και κατά τον Νέο Ποινικό Κώδικα»

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά σε μήνυμα απειλητικού περιεχομένου σε βάρος τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από «ιδρυτικό-ηγετικό στέλεχος αναρχικής συλλογικότητας» ενώ τονίζεται ότι «παρατηρήθηκαν ήδη φαινόμενα βανδαλισμού από αγνώστους σε πολιτικά γραφεία με στόχο τη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο». Μάλιστα, επισημαίνουν πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας «διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος όπου εκτίει την ποινή του, με οργανώσεις, ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου        (όπως άλλωστε και οι ίδιες αυτοπροσδιορίζονται), οι οποίες κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας, δεδομένου ότι, άλλως, αυτές δεν θα παρείχαν τόσο αυξημένης έντασης υποστήριξη στο πρόσωπό του εκδηλούμενη με έκνομες συμπεριφορές (δια τελέσεως αξιόποινων πράξεων) και όχι με νόμιμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, και ότι ο ίδιος ο κρατούμενος δεν θα έσπευδε να τους «ευχαριστήσει για τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό του» αποκαλώντας τους «συντρόφους και συντρόφισσες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Aimilios

  καποιες ζωες σωθηκαν που δεν θα βγει να τους δολοφονησει ο αριστερος κουφοντινας αλλα με τι τιμημα παιδια;
  Τι σημασια εχουνε λιγες ζωες μπροστα στην φιμωση των ιδεολογικων δολοφονιων της αριστερας;
  Ποιος θα ειναι πλεον ο ρολος της αριστερας σε μια τετοια αποστειρωμενη κοινωνια οπου ολα εχουνε ποινικοποιηθει και απαγορευεονται;;;;
  Οφειλουμε να σκεφτουμε και να προβληματιστουμε παρα πολυ

 2. avatar Νικος Ν.

  Εύγε στους Πρωτοδίκες!

 3. avatar newsbeast.gr

  Έχουν δολοφονήσει τόσο κόσμο (13 άνθρωποι, εξ αυτών και μία παράπλευρη απώλεια, εάν δεν κάνω λάθος), έχουν διαπράξει σωρεία εμπρησμών και βομβιστικών επιθέσεων και θα τους αφήσουν ελεύθερους; Δεν έχουν δείξει καν ίχνη μεταμέλειας. Ίσως κάποιοι να έχουν διαβάσει για το τι είχε γίνει με τον Χρήστο Παπαδόπουλο (τον αρχηγό της εταιρίας δολοφόνων που είχε σκοτώσει 8 ηλικιωμένους/ες το διάστημα 1979-1987) που τον άφησαν ελεύθερο. Και τι έκανε; Έμαθε από τα λάθη του; Έπιασε μία κανονική δουλειά; Ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων; Όοοοοοοοοχι!!!!!!!!!! Μαζί με άλλον έναν απήγαγαν μία ηλικιωμένη για λύτρα. Φυσικά, έχουν υπάρξει και περιπτώσεις ατόμων που έχουν αποφυλακισθεί και δεν έχουν απασχολήσει ξανά τη κοινή γνώμη (π.χ. ο ληστής και δραπέτης Κώστας Σαμαράς-Ζαρανίκας και πολλοί άλλοι), όμως, σε αντίθεση με τους 17Νοεμβρίτες είχαν δείξει πως είχαν μετανιώσει. ΕΆΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΟΎΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΣΕ 2-3 ΧΡΌΝΙΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΈΣ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ!!! (Πάντως, ελπίζω να μετανιώσουν, όχι ότι αυτό θα φέρει πίσω τους νεκρούς, απλώς λέω)

 4. avatar Οι λαοί δρουν και

  αντιδρούν με οτι τους φυτεύει στο κεφάλι το πολιτικό κατεστημένο

 5. avatar Κάρολος

  να σαπίσουν στη φυλακή πότε ξανά άδεια

 6. avatar να σαπισουν στη φυλακη

  μπραβο στους δικαστες....

 7. avatar Κουφός Ντίνας

  Όχι όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι μέχρι να ξεμπερδέψουμε με αυτόν.

 8. avatar Ζαφειρίδης

  Παρόλο που το συμβούλιο της φυλακής εγκρίνει την άδεια του, η εισαγγελέας παίρνει εντολές από... το Μητσοτάκη! Άλλωστε μνημειώδεις είναι οι παρεμβάσεις της ΝΔ... Με εντολή Σαμαρά στην κοντοπατριώτισσά του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ευτ. Γκουτζαμάνη, έβαλαν στη φυλακή σχεδόν όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής! Επειδή τους έκοβε ψήφους από τα δεξιά!

  1. avatar Social Distortion.

   Αχταρμά τα έκανες σύντροφε!

 9. avatar τον κρατανε μεσα

  γιατι καποιοι εκει εξω γραφανε συνθηματα και διαδηλωναν,να διαδηλωνουμε και για αλλες κατηγοριες φυλακισμενων και να μην ξαναδουν τον ηλιο

 10. avatar σουρταφερτας

  αρχηγε αμα ερθω εγω στην εξουσια ξερεις τι θα κανω? οχι δεν θα επαναφερω την θανατικη ποινη ειναι εναντια στα ηθη κ τα εθιμα ενος δημοκρατικου κρατους ας πουμε θα σε γυρισω 2000 χρονια και πισω οταν οι ρωμαιοι ριχνανε τους χριστιανους στα λιονταρια εκει θα πας να κανεις παρεα στα λιονταρια αφου εισαι κ εσυ υποψιαζομαι λιονταρι?? εεε??

 11. avatar Λευτέρης Παπαδόπουλος

  Δεν ξέρω αλλά νομίζω οι αμετανοητοι κατά συρροή δολοφόνοι με τα σατανικό χαμόγελο καλό είναι να μην ξανά βγαίνουν έξω, πολλές οικογένειες θρηνουν εξ αιτίας τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει