Τρόπο για να «ξεμπλοκάρει» ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, ο οποίος δεσμεύτηκε μετά τη δίωξη σε βάρος του για την υπόθεση Novartis, αναζητεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Μέσω των συνηγόρων του κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή, καταγράφοντας το γεγονός ότι το αίτημα του για πλήρη αποδέσμευση του επίμαχου λογαριασμού μετά από σειρά ενεργειών βρίσκεται και πάλι στα χέρια της εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη η οποία έχει απάντηση αρνητικά σε ανάλογη κίνηση του.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», αναφέρει συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες».

Όπως υποστηρίζει μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία ο λογαριασμό του δεσμεύτηκε αν και όπως λέει προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατιθέμενα σε ελληνικές τράπεζες. Ο κ. Φρουζής ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση του λογαριασμού , εισπράττοντας αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα και πάλι στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Στην αναφορά του ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά την « αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων» και ζητεί την διερεύνηση όσων καταγγέλλει.