Την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί με αφορμή τις μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη υπόθεση Novartis ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Με δεκασέλιδη αναφορά-ανάκληση ο εισαγγελικός λειτουργός, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Εφετών, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων να ανασυρθούν από το αρχείο, στο οποίο ο ίδιος είχε θέσει χωρίς να εξετάσει κανένα μάρτυρα, με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνησή τους.

Συγκεκριμένα,ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  στο έγγραφο του ζητεί, μεταξύ άλλων, να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι μηνυτές, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αναφορά Αγγελή υποβλήθηκε, χθες 19 Ιουνίου, και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας. Ωστόσο , δικαστικές  πηγές έκαναν λόγο για παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός  δεν έχει απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία μελετά το θέμα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως δεν τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής του σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των σχετικών μηνύσεων.

Η κίνηση Αγγελή έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν την αυριανή κατάθεση του στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και αυτές  της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του για τους χειρισμούς τους
στην υπόθεση Novartis.