H άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου το 2008 έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς σήμερα ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Κατηγορούμενος για την δολοφονία του δημοφιλούς ηθοποιού με 31 μαχαιριές είναι ο Δαβίδ Μουρτζικνέλι, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου. Ωστόσο ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να καταδικαστεί και με ισόβια κάθειρξη καθώς κατά της πρωτόδικης απόφασης έχει ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου ο Εισαγγελέας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες, φίλοι και γνωστοί του θύματος οι οποίοι κυρίως αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του και στο χαμηλό προφίλ που κρατούσε ως άνθρωπος.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο πως εμμένει σε όσα είχε υποστηρίξει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Στην απολογία του είχε πει ότι μαχαίρωσε τον ηθοποιό γιατί θίχθηκε η σεξουαλική αξιοπρέπειά του. Ωστόσο, είχε αποφύγει να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο πώς έγινε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και δεν θυμάται.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί στις 21 Μαρτίου.