Η δράση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας έχει επεκταθεί και εκτός νομού Ηλείας και αυτήn τη φορά οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, τους οδήγησαν στο Άργος και στη σύλληψη ενός 64χρονου με καταγωγή από την Αμαλιάδα, ο οποίος ήταν καταζητούμενος ως δραπέτης των φυλακών και είχε βρει «καταφύγιο» στην Αργολίδα, επιδιδόμενος στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ο εν λόγω άνδρας εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για υποθέσεις καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών. Είχε λάβει τακτική άδεια τον Νοέμβριο του 2018, ωστόσο την παραβίασε, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ πίσω στη φυλακή και από τότε ήταν καταζητούμενος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας κατάφεραν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον δραπέτη, έμαθαν ότι είχε καταφύγει στον νομό Αργολίδας και το πρωί της Δευτέρας (13/05) οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Άργους, με επικεφαλής τον διοικητή του Τμήματος, Χρήστο Αλεξανδρόπουλο, και κατάφεραν να συλλάβουν τον 64χρονο, καθώς και έναν 48χρονο συνεργό του.

Έβγαλε «λαβράκι» η έρευνα

Αρχικά πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία την οποία διέμεναν οι δύο δράστες, σε περιοχή του Άργους.

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

  • 44 δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα σε ισάριθμες πλαστικές γλάστρες.
  • 58 δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή της οικίας.

Οι δράστες είχαν καλύψει το σημείο που βρισκόντουσαν τα δενδρύλλια, με ξύλα, πλίνθες και νάιλον, για να μην είναι ορατά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ακολούθησε η σύλληψη του 64χρονου και του 48χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών,  καθώς και της υπόθαλψης εγκληματία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.