Είκοσι άτομα συνέλαβε χθες η αστυνομία, μέλη εγκληματικής ομάδας που διεξήγαγε παράνομα παιχνίδια μέσω υπολογιστών, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων έναν 51χρονο -εκ των αρχηγών- 11 υπεύθυνους λειτουργίας καταστημάτων και 8 πελάτες.

Η αστυνομία συνέλαβε τα άτομα αυτά μετά από ελέγχους σε εννέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Εύοσμος, Αμπελόκηποι, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Τούμπα, Ανάληψη, Νεάπολη).

Υπολογίζεται ότι το κέρδος που αποκόμισε η ομάδα στα τέσσερα χρόνια δράσης της υπολογίζεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν 130 υπολογιστές και πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2008, έχοντας ως ηγετικά μέλη τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 51 και 48 ετών.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας προκειμένου να αποφύγουν να αποκαλυφθούν, εμφάνιζαν, έναντι αμοιβής, ως ιδιοκτήτες των καταστημάτων κυρίως ηλικιωμένους, ενώ είχαν ορίσει άλλα άτομα ως υπεύθυνους λειτουργίας αυτών.

Τα τρία ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν εγκαταστήσει ειδικό κρυφό λογισμικό στους υπολογιστές των καταστημάτων ενώ σε αποθήκη, στο κέντρο της πόλης, είχαν εγκαταστήσει κεντρικούς υπολογιστές- Server, οι οποίοι επικοινωνούσαν με τους αντίστοιχους σε κάθε κατάστημα. Με την συγκεκριμένη εγκατάσταση μέσω διαδικτύου, καθόριζαν το ποσοστό κέρδους και τις χρονικές στιγμές κατά τις οποίες θα απέδιδε το τυχερό παιχνίδι στον χρήστη του τα κέρδη.

Τα ημερήσια κέρδη ανά κατάστημα ανέρχονταν από 300 έως 2.000 ευρώ ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα της εγκληματικής ομάδας κατά τη χρονική περίοδο 2008-2012 υπερβαίνουν τα 4.000.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην προαναφερόμενη αποθήκη και στα καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• 130 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
• Πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων
• Τρεις σκληροί δίσκοι
• Πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων με καταστάσεις παικτών-πελατών
• Το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ