Ρημάζουν τους ελαιώνες της Αχαΐας

Αρπάζουν σακιά με ελιές και κλέβουν λάδι


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
6:20
26/12/2012
Ρημάζουν τους ελαιώνες της Αχαΐας
3
loading

Αρκετά είναι τα κρούσματα κλοπής ακόμα και στους ελαιώνες. Επιτήδειοι αρπάζουν, αυτή την περίοδο της συγκομιδής ελαιοκάρπου, τσουβάλια με ελιές, που είναι έτοιμα για το ελαιοτριβείο.

Ιδιοκτήτες ελαιώνων φοβούνται πλέον να αφήσουν τα σακιά με τις ελιές στα χωράφια τους μετά τη συγκομιδή, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις, να φυλάνε "σκοπιά" για να αποτρέψουν τους επιτήδειους.

Το πρόβλημα εντείνεται και λόγω της έλλειψης αστυνομικής δύναμης που είναι πιο έντονη στην περιφέρεια του νομού, όπως παραδείγματος χάριν στη Δυτική Αχαΐα, αναφέρει το thebest.gr.

Οι αγρότες μαζεύουν τις ελιές με την ψυχή στο στόμα, πριν «πέσει» η νύχτα, προκειμένου να προλάβουν να μεταφέρουν τα τσουβάλια στο ελαιοτριβείο.

Ωστόσο κάποιο δεν αρκούνται μόνο στον καρπό, αλλά περιμένουν να βγει το λάδι της χρονιάς και εν συνεχεία «σηκώνουν» από τις αποθήκες δοχεία με λάδι.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι οικογένειες της δυτικής Αχαΐας περιμένουν να μαζέψουν το λάδι της χρονιάς για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και να πουλήσουν μέρος του, ούτως ώστε να βγάλουν λίγα χρήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar nickpireas

    Λεω να οργανωθείτε καλύτερα γιατί εδω, πρόκειται για την επιβίωσή σας.

  2. avatar ineth

    το να πάει κάποιον και να ζητήσει άδεια να πάρει μερικά κιλά ελίες είναι άκοπο και μπορεί να ανταμείψει τον παραγωγό με μερικές ώρες εργασία. Έτσι εδώ και χρόνια βγάζω τις ελιές που μαζεύω κάθε χρόνο για το σπίτι μου. Απλά και τίμια. Εδώ μιλάμε για απληστία.

  3. avatar laros

    Καταυλισμοι υπαρχουν κοντα ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει