Σε σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας θα προβούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ την επόμενη εβδομάδα. Οι κινητοποιήσεις δε θα είναι επαναλαμβανόμενες, αλλά ικανές να προκαλέσουν σύγχυση και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, 22 του μηνός, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την επομένη, Πέμπτη, 23 του μηνός με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί οι Μηχανοδηγοί και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ανάλογες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 του μηνός και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Στην ουσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΠΟΣ σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα-με μικρές αναλαμπές- για πέντε μέρες.