Δύο άνδρες συνελήφθησαν για αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Τούμπα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οι Αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, που είχε θύμα έναν 47χρονο υπήκοο Συρίας, με τους δράστες που ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν -σε εκτέλεση ενταλμάτων του αρμόδιου ανακριτή- να είναι δύο συμπατριώτες του, ηλικίας 36 και 30 ετών, οι οποίοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το περιστατικό διαδραματίστηκε στην οδό Παπαναστασίου, όπου το θύμα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με συνέπεια να υποστεί πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Η αιτία του επεισοδίου φέρεται να ήταν προσωπικές διαφορές του θύματος με τον 30χρονο -ο οποίος φαίνεται πως ήταν, κατά την αστυνομική έρευνα, αυτός που τραυμάτισε τον 47χρονο κατόπιν μεταξύ τους διαπληκτισμού- ενώ ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του διώκεται για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.