Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου γνωστό κατάστημα υποδημάτων της οδού Μητροπόλεως, στη Θεσσαλονίκη.

Του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι δράστες, αφού διέρρηξαν την είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν από τη βιτρίνα του υποδήματα και δερμάτινες τσάντες αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από διαρρήξεις εμπορικών καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται οι δράστες να είναι μέλη της ίδιας σπείρας που έχουν ξεκινήσει τα χτυπήματά τους από το περασμένο καλοκαίρι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρρήκτες επιλέγουν καταστήματα με εμπόρευμα μεγάλης αξίας και χτυπούν νύχτα αφού έχουν μεριμνήσει πρώτα να «τυφλώσουν» τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας. Άλλο χαρακτηριστικό των διαρρηκτών των καταστημάτων του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι ότι χτυπούν σε περιόδους μεγάλων γιορτών, μειώνοντας τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μεγαλύτερη σε αξία λείας διάρρηξη σε κατάστημα του κέντρου της πόλης έγινε ξημερώματα Δεκαπενταυγούστου.