Εκρηκτικός μηχανισμός που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρισκόταν μέσα σε κούτα εξερράγη, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που πλησίασε στο σημείο της έκρηξης, ο οποίος στη συνέχεια διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείου Αθηνών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Τα πρώτα στοιχεία για την έκρηξη στο Κολωνάκι

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας λόγω έκρηξης στο Κολωνάκι.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην ‘Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό ενώ η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.