Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου αναμένεται να περάσει αύριο ο 23χρονος φαντάρος που συνελήφθη στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης των διωκτικών αρχών που κατέληξε στη σύλληψη 14 συνολικά ατόμων για παιδική πορνογραφία.

Ο 23χρονος νεαρός κατηγορείται για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας και συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να έχει σοκαριστεί για την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρέθηκε τις προηγούμες ημέρες κάτω από άκρα μυστικότητα στο Ηράκλειο ερευνώντας τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν προκύψει και που επιβεβαίωναν την ύπαρξη του κυκλώματος στο νησί. Το προσωπικό της υπηρεσίας έδρασε αστραπιαία και προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού καθώς και 13 ακόμη ατόμων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, και ένας Βρετανός τουρίστας στην Κρήτη, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος και άλλα 8 άτομα, άνευ λοιπών στοιχείων μέχρι ώρας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας με βίντεο όπου πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Το παράνομο υλικό εντοπίστηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης.

Οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος συνεχίζονται.

Πηγή: prismanews.gr