«Μαϊμού» τυφλός, λάμβανε επί πέντε χρόνια παράνομα επιδόματα τυφλότητας. Πρόκειται για 60χρονο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη από το ΣΔΟΕ και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, σε πόρισμα του ΣΔΟΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι ο 60χρονος «στάθμευε με δεξιοτεχνία το Ι.Χ.επιβατικό αυτοκίνητό του, μήκους 4,1 μέτρων, σε χώρο στάθμευσης μήκους 4,5 μέτρων».

Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε δύο επιδόματα, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχονταν σε 760 ευρώ το μήνα. Το ένα από το ΙΚΑ και το άλλο από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τα μέσα Ιουλίου του 2007 έως σήμερα εισέπραξε παράνομα το ποσό των 26.000 ευρώ.

Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, ο οποίος άσκησε βάρος του ποινική δίωξη για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ηθική αυτουργία σε χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού. Ακολούθως παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και γιατρός του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται ότι χορηγούσε ψευδή πιστοποιητικά στον 60χρονο, ενώ ποινικές ευθύνες ενδέχεται να υπάρξουν και σε βάρος της συζύγου του 60χρονου, η οποία φέρεται ότι εισέπραττε επίδομα συντήρησης τυφλού. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και εναντίον του γιατρού, ενώ η έρευνα ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ.