Αντίστροφη μέτρηση για τη Δικαστική Αστυνομία

Προχωρά η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου παρά τις αντιδράσεις


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
14:38
11/07/2018
Αντίστροφη μέτρηση για τη Δικαστική Αστυνομία
3
loading

Αντίστροφη μέτρηση για την θεσμοθέτηση της Δικαστικής Αστυνομίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Αρχικά οι αστυνομικοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα στελεχώσουν την αρμόδια υπηρεσία σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ στη συνέχεια, στη Δικαστική Αστυνομία θα υπηρετούν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και πραγματογνώμονες υπό την εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής. Αρχικός στόχος είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες στα συρτάρια, προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Οι προσλήψεις θα προχωράνε ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και η οικονομική επιβάρυνση ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. «Πιστεύουμε ότι θα αποφέρει ένα τεράστιο έσοδο γιατί στις πρώτες ενέργειες θα είναι η εκτέλεση των αποφάσεων, οι κλητεύσεις. Η πληγή των ανεκτέλεστων αποφάσεων θα λάβει τέλος», επισήμανε ο υπουργός.

Στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται τα νομοσχέδια για τον ευρωπαίο εισαγγελέα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα μετά τον πρόσφατο ευρωπαϊκό κανονισμό. Την ίδια ώρα, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τον κώδικα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, άμεσα θα κατατεθούν οι διατάξεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

«Πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα κτίρια σε κατάλληλες περιοχές. Αλλάζουν κάποιοι όροι στο νόμο του 1981 ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Πρέπει να βρεθούν καταλληλά κτίρια σε κατάλληλες περιοχές με εύκολη πρόσβαση προς όλους.» ανέφερε ο υπουργός ο οποίος εξήγγειλε και την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτίριο Κεράνης, προκειμένου να επισπευστεί  η εκδίκαση μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο υπουργός, υπογράμμισε ότι ισχύει πλέον σε όλη την Ελλάδα η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια. «Δεν βλέπουμε, όμως,  την ανταπόκριση που θα έπρεπε να υπάρχει από τους δικηγορικούς συλλόγους. Η ροή δεν είναι ικανοποιητική», υποστήριξε, προσθέτοντας πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αποκλειστικά ναι να μην υπάρχουν παράλληλα και οι δυο διαδικασίες. Από 16/6/18 θα ισχύει σε 19 ειρηνοδικεία της χώρας η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar KOL

  Υπερβολές ...εμείς παραμένουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΙ =εξυπηρετούμε τους δικούς μας με διλάφορους τρόπους όπως π΄χ. ρύθμιση χρεών / δανείων από τράπεζεσ και ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΦΗΦΑΝΟΙ = βλέτε Μακεδονικό , Ελληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους στην Τουρκία κ.λ.π.

 2. avatar ΤΑΟΣΑΣ Ο ΡΑΓΙΑΣ

  Θέλει ο Μπαγλαμάς να διορίσει κι άλλους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, και λέει... δεν τριχοτομώ το Πρωτοδικείο, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας να τους βάλω εκεί. Ρε μπαγλαμά, τα έξοδα της Τριχοτόμησης ποιός θα τα πληρώσει πάλι?

  1. avatar τριαλαρο

   γιατί δε σου έχουν περισσέψει να δώσεις και άλλα χρήματα?

   τους δικούς του, ποιους δικούς του? Αυτοί μόνο συγγενείς μέχρι και 10ου βαθμού διορίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει