Περισσότερες από 27 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, καθώς επίσης και μία ληστεία σε σπίτι στην Πάργα είχε διαπράξει εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε στη Νέα Κερασούντα Πρεβέζης, με τη σύλληψη δύο Αλβανών 27 και 28 ετών, καθώς και μιας 37χρονης Ελληνίδας. Επίσης, συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη οπλοκατοχή.

Τα μέλη της οργάνωσης παραβίαζαν σπίτια με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες όταν οι ιδιοκτήτες κοιμούνταν και η περιοχή δράσης τους ήταν, εκτός από περιοχές της Ηπείρου, στην Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία.

Τα κλοπιμαία, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ,  ήταν κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα. Επίσης, εκλάπησαν δύο κυνηγετικά όπλα ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις αφαιρέθηκαν ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, προκειμένου οι δράστες να διευκολύνουν τη διαφυγή τους.

Eπίσης, προέκυψε ότι ο 27χρονος ενέχεται και σε τέσσερις κλοπές τιμαλφών από λουόμενους, που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Πάργας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο αλλοδαπών, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης των ανακριτών Πρέβεζας και Κέρκυρας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.