Στον σχηματισμό δικογραφίας τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 21χρονου, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω ίντερνετ, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική έγκληση, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης -μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης- προσέγγισε ανήλικη και κατόπιν συνομιλίας εκείνη του έστειλε βίντεο με ασελγείς πράξεις. Τα συγκεκριμένα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και αλληλογραφία με την εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου προέκυψε η διεύθυνση κατοικίας του 21χουνου σε περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που έγινει στις 21 Μαΐου στην κατοικία του από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι εκείνος είχε μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές της Μεγαλονήσου για τις δικές τους ενέργειες, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR