Μ’ έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο δύο άγνωστοι προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά σε έξι κρατούμενους του Τμήματος Μεταγωγών στα Δικαστήρια της Λάρισας. Ποσότητες ηρωίνης και χασίς βρίσκονταν «καμουφλαρισμένες» σε νάιλον περιτυλίγματα μέσα σε καφέδες που νωρίτερα οι άγνωστοι είχαν παραγγείλει από παρακείμενη καφετέρια στα Δικαστήρια.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα παρακάτω: «Χθες το μεσημέρι δύο άγνωστοι δράστες παρήγγειλαν καφέδες από παρακείμενο κατάστημα του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων στη Λάρισα και αφού τους παρέλαβαν, στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε υπάλληλο του καταστήματος, προκειμένου να τους παραδώσει σε έξι κρατούμενους (5 άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 49, 22, 30, 34, 30 και 24 ετών, οι οποίοι κρατούνταν στα κρατητήρια του Μεταγωγών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Λάρισας στους προαναφερόμενους καφέδες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• τρία νάιλον περιτυλίγματα με ηρωίνη συνολικού βάρους 19,3 γραμμαρίων και

• ένα νάιλον περιτύλιγμα με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Οι ανωτέρω δράστες είχαν μεταχθεί στο Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λάρισας, από διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, όπου κρατούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, προκειμένου να εκδικαστεί ποινική τους υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και θα παραλάμβαναν τις προαναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών, με σκοπό την εμπορία εντός του καταστήματος κράτησης όπου κρατείται ο καθένας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας».