Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης έξω από το Εφετείο Αθηνών πυροβόλησαν τον φύλακα του κτιρίου, με σκοπό να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει και να διαφύγουν με μεγαλύτερη άνεση.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο ίδιος τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο (ένα μικρό βαν) που είχε σταθμεύσει στην οδό Λουκάρεως, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει. Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά τη διαφυγή των δραστών έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση της βόμβας στις 02:50, η οποία εξερράγη στις 03:25, προξενώντας σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου και σε τζάμια απέναντι πολυκατοικιών.

Κάποιες ώρες αργότερα, στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος