Ομάδα προσαγωγών και συλλήψεων για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων δημιουργεί η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος για το επιχειρησιακό κενό στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», η λύση αυτή προκρίθηκε για να αντιμετωπιστούν τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη. Με σχετική διαταγή, θα συγκεντρωθούν 40 αστυνομικοί, οι οποίοι θα επιχειρούν πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και θα προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Ανάμεσά τους θα είναι και επτά γυναίκες.

Η ομάδα προσαγωγών και συλλήψεων θα δρα κυρίως τις ημέρες που λαμβάνουν χώρα τα επεισόδια, δηλαδή την Παρασκευή και το Σάββατο.

Πάντως, αστυνομικές πηγές τονίζουν πως η ανάγκη για ομάδα άμεσης επέμβασης είναι δύσκολο να καλυφθεί από ομάδες πεζών, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην περιοχή, καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αρμόδιες πηγές παρατηρούν ότι μεγάλη μερίδα ατόμων που παίρνουν μέρος σε επιθέσεις κατά αστυνομικών είναι «πιτσιρικάδες». Τελευταίο παράδειγμα οι συλλήψεις δύο 17χρονων και ενός 18χρονου το περασμένο Σάββατο. Στο παρελθόν εντύπωση είχε προκαλέσει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ανήλικος, ο οποίος συνελήφθη για επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο, είχε τηλεφωνικές επαφές με έγκλειστο φυλακών εκτός Αττικής που κατηγορείται για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Στο μεταξύ, στα Εξάρχεια καταγγέλλεται ότι αναπτύσσεται και δράση οργανωμένων ομάδων μπράβων.