Το ποσό των 600.000 ευρώ, περίπου, υποχρεούται να καταβάλει το δημόσιο στην οικογένεια  επιπυραγού  του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασε τη ζωή  σε ηλικία 46 ετών ενώ βρισκόταν σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο νομό Ηλείας, τον Αύγουστο του  2005.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στο οποίο είχαν προσφύγει η  σύζυγος του επιπυραγού, τα δυο  ανήλικα παιδία του , ο πατέρας και τα δύο αδέλφια του διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον θάνατο του.

Το Διοικητικό Εφετείο τους δικαίωσε κρίνοντας  ότι ο θάνατος του επιπυραγού οφειλόταν σε παράνομη παράλειψη των αστυνομικών οργάνων, τα οποία ήταν αποκλειστικά αρμόδια όχι για την κατεδάφιση της επικινδύνης   κατοικίας που κάηκε αλλά επειδή έπρεπε από το έτος 1993 να είχαν μεριμνήσει  για την εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης   που είχε εκδοθεί και είχε επιδοθεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Το Δημόσιο άσκησε  αναίρεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, η οποία όμως με απόφαση  του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απορρίφθηκε.