Aνοίγει αύριο στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού η «αυλαία» της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Λίγες μέρες πάντως, μετά την έναρξη της δίκης εκ του νόμου λόγω συμπληρώσεως του 18μήνου, που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους τους κατηγορούμενους, αναμένεται να αποφυλακιστούν με όρους και οι τρεις τελευταίοι που παραμένουν στον Κορυδαλλό για συμμετοχή στην οργάνωση.

Πρόκειται για τους Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνά. Όπως είναι γνωστό έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με όρους εδώ και μήνες άλλοι τρεις κατηγορούμενοι που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τους Χρ. Κορτέση, Ευ. Σταθόπουλο και Σ. Νικητόπουλο. Κρατούμενος, μετά την παράδοσή του στις αρχές την περασμένη Παρασκευή παραμένει ο κατηγορούμενος Κώστας Κατσένος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Τον κατάλογο των κατηγορουμένων συμπληρώνει η Μ. Μπεραχά, η οποία παραπέμφθηκε σε δίκη κατά πλειοψηφία (2-1) από το Συμβούλιο Εφετών, αν και η ίδια ουδέποτε αποδέχθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της στην οργάνωση.

Η αποδεικτική διαδικασία ενδέχεται να μην ξεκινήσει αύριο, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.