Στην εξάρθρωση συμμορίας Κινέζων, οι οποίοι εκβίαζαν ομοεθνείς τους και με την απειλή βίας τούς αποσπούσαν χρήματα από τον μισθό τους, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, η υπόθεση αφορά την εκβίαση τεσσάρων αλλοδαπών, κινεζικής καταγωγής, ηλικίας 28, 30, 32 και 40 ετών, που απασχολούνται περιστασιακά σε παραλιακές περιοχές της Κέρκυρας, από συμμορία τεσσάρων ομοεθνών τους, εκ των οποίων, μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία δύο, 28 και 32 ετών, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο Κινέζων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, όταν δύο από τους τέσσερις αλλοδαπούς, κατά την διάρκεια προσυμφωνημένης συνάντησης με τους εκβιαστές τους, τον 28χρονο και τον 32χρονο, τους έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος του συνολικού ποσού που θα λάμβαναν τμηματικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνολικού ποσού 1.000 ευρώ, ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες περιλαμβάνονται στοιχεία σχετικά με τη δράση της ομάδας, επιπλέον το χρηματικό ποσό των 1.335 ευρώ, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η οποία πραγματοποίησε τις έρευνες, εξετάζεται η ανάπτυξη αντίστοιχης παράνομης δραστηριότητας από την ομάδα των τεσσάρων Κινέζων και σε άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.