Ο αριθμός των σπουδαστών που πήγαν στο εξωτερικό για σπουδές ή πρακτική άσκηση με την υποστήριξη της Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Erasmus ξεπέρασε κάθε προηγούμενο την περίοδο 2008-09, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, περίπου 200.000 φοιτητές έλαβαν υποτροφίες, για να σπουδάσουν ή να καταρτιστούν επαγγελματικά στο εξωτερικό.

Σε σχέση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξεως του 8,7 % ενώ ο συνολικός αριθμός των νέων της Ευρώπης, που χρηματοδοτήθηκαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τότε που ξεκίνησε αυτό το 1987 έχει ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια.

Η μεγαλύτερη αύξηση (πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι) σημειώνεται στον αριθμό των φοιτητών που τοποθετήθηκαν για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ την προηγούμενη χρονιά μετέβησαν στο εξωτερικό περισσότερα από 36.000 μέλη του προσωπικού τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για να διδάξουν, ή να επιμορφωθούν σε μία από τις 31 ευρωπαϊκές χώρες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.

Η Ευρωπαία επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, Ανδρούλα Βασιλείου, δήλωσε επί του θέματος: «Ολοένα περισσότεροι νεαροί Ευρωπαίοι επωφελούνται από μια εμπειρία μάθησης στο εξωτερικό στη διάρκεια των σπουδών τους. Όποιον και να ρωτήσετε από εκείνους που συμμετείχαν στη «γενιά του Erasmus», θα σας πει πως τον βοήθησε στην ακαδημαϊκή και προσωπική του εξέλιξη, καθώς επίσης και στην εξεύρεση μιας θέσης εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του».

«Με την επικείμενη πρωτοβουλία «Νεολαία σε κίνηση» σκοπός μας είναι να διευρύνουμε αυτή την ευρωπαϊκή επιτυχία και να την προσφέρουμε ως ευκαιρία σε όλους τους νέους», συμπλήρωσε.