Ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου Θανάση Μαρνέρη βρέθηκαν χθες το πρωί ο 23χρονος και ο 17χρονος, στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό και θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη ανήμερα του Πάσχα, σύμφωνα με το goodnet.gr

Ωστόσο, οι δύο νεαροί, αν και είχαν κληθεί από τον ανακριτή, τελικά δεν απολογήθηκαν, καθώς ο ίδιος ο ανακριτής έκρινε πως θα έπρεπε να προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Στέλλας, που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Έτσι, οι δύο νεαροί και οι δικηγόροι τους αποχώρησαν από το δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και περιμένουν κλήση για απολογία την ερχόμενη πιθανότατα εβδομάδα.

Ο ανακριτής έχει ήδη κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Ακουμιανάκη για τον ορισμό πραγματογνώμονα – ιατροδικαστή, ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η νοσηλεία της 16χρονης Στέλλας  και εάν ο τρόπος με τον όποιο αντιμετωπίστηκε το περιστατικό ήταν ο ενδεδειγμένος.

Η οικογένεια Ακουμιανάκη έχει καταθέσει αίτημα, με το οποίο ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας της 16χρονης Στέλλας στο νοσοκομείο, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών τηλεφώνων γιατρών του ιδρύματος τη μοιραία νύχτα, αλλά και το διορισμό ιατροδικαστή εκτός ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κρήτης, ώστε να επανεξεταστούν κάποια σημεία και να γίνουν νέες τοξικολογικές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, στον ανακριτή έχουν καταθέσει οι δύο ιατροδικαστές Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης, οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που υπογράφουν την ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία – νεκροτομή, που είχαν κάνει στην άτυχη Στέλλα.

Ο κ. Μπελιβάνης κλήθηκε και σε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ στα όσα ανέφερε ότι υπήρξε «καθυστέρηση κινητοποίησης» από τους γιατρούς, παρά το γεγονός ότι η 16χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και πως «όταν ξεκίνησε η χορήγηση φαρμακευτικών αντιδότων, ήταν πλέον αργά».