Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι κάνουν έλεγχο σε έναν 45χρονο, τον ακινητοποίησαν με σπρέι, τον χτύπησαν και του άρπαξαν κοσμήματα. Οι δράστες, όπως αποδείχθηκε, είχαν βαρύ ιστορικό…

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών, ηλικίας 26 και 31 χρόνων, μετά από καταγγελία μιας 27χρονης αλλοδαπής.

Συγκεκριμένα, o 26χρονος πλησίασε την καταγγέλλουσα στην περιοχή του Ευόσμου και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε 120 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Στη συνέχεια, ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και μαζί τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν έρευνες και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με έναν τρίτο συνεργό τους, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος επίσης συνελήφθη στις 4 Ιουλίου, στην περιοχή του Ευόσμου και πάλι, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, πλησίασαν έναν 45χρονο και, αφού τον ακινητοποίησαν με χρήση σπρέι, τον χτύπησαν και του έκλεψαν τα κοσμήματα που φορούσε.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως στις 30 Ιουνίου, ξανά στον Εύοσμο, έκλεψαν την τσάντα μιας 43χρονης, που περιείχε 150 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr