Δύο Σέρβοι συνελήφθησαν το προηγούμενο 24ωρο, στο Κιλκίς, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, καθώς σε βάρος τους διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν 40χρονο, ο οποίος καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των αυστριακών αρχών, για συμμετοχή σε ομάδα διαρρηκτών που έκλεβε Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η σύλληψή του έγινε κοντά στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων. Τα αδικήματα που του καταλογίζονται διαπράχθηκαν επί αυστριακού εδάφους, ενώ η «λεία» που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, της οποίας ο 40χρονος φέρεται ότι ήταν μέλος, εκτιμάται σε 500.000 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση συνδέεται με έναν 60χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «ερυθρά» αγγελία της Ιντερπόλ Μαυροβουνίου για υπεξαίρεση. Αστυνομικοί τον συνέλαβαν στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η πράξη που του αποδίδεται τελέστηκε το 2012. Κατηγορείται, ακόμα, ότι μίσθωσε Ι.Χ. αυτοκίνητο από εταιρία, μέσω «λίζινγκ» και δεν το επέστρεψε ως όφειλε. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθεί η έκδοσή τους.