Μπορεί να ενημερώθηκαν και να εξετάστηκαν τα παιδιά από ομάδα τριών γιατρών της Δερματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο με επικεφαλής τον Καθηγητή Δ. Τσαμπάο για το θέμα που προέκυψε σε δημοτικό σχολείο του Παναιτωλίου, σχετικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν σε οικογένεια, οι γονείς όμως, αναφέρουν πληροφορίες, αντιδρούν έντονα σε σημείο μάλιστα που ήδη υποστηρίζουν σε κουβέντες μεταξύ τους ότι η οικογένεια δεν πρέπει να επιστρέψει στο χωριό μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Ο φόβος ακόμη και στις μέρες μας καλά κρατεί και αντί να υποστηρίξουν την οικογένεια κάποιοι προκειμένου να μην κολλήσουν την ασθένεια θέλουν να τους απομακρύνουν από το Παναιτώλιο.

Σήμερα οι γιατροί προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν και προχώρησαν και σε εξέταση όλων των μαθητών. Ο εφημέριος του Παναιτωλίου λέγεται ότι επισκέφθηκε τους ασθενείς στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται και επιστρέφοντας ενημέρωσε τους συγχωριανούς του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Το κακό είναι ότι οι σκηνές του «Νησιού» επαναλαμβάνονται… εβδομήντα χρόνια μετά! Η άγνοια και ο φόβος ακόμη και για μια ασθένεια η οποία είναι αντιμετωπίσιμη στις μέρες μας λειτουργεί ως σαράκι που τρώει τα σωθικά.

Πηγή: dete.gr