Την υποστήριξη του Σαρκοζί «απέσπασε» ο υπουργός Εργασίας, Ερίκ Βερτ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολιτικο-φορολογικού σκανδάλου, γύρω από την υπόθεση Μπετανκούρ. Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Βερτ και υποσχέθηκε να αναλάβει δράση κατά των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, που αποτελούν την απαρχή της υπόθεσης.

«Ο Ερίκ Βερτ είναι ένας έντιμος και ικανός άνδρας, που έχει όλη μου την εμπιστοσύνη, καθώς και αυτής του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν. Είναι ο άνθρωπος που θα υπερασπισθεί την τόσο απαραίτητη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού», τόνισε ο Σαρκοζί στο τηλεοπτικό δίκτυο Φρανς 2, στην πρώτη του παρέμβαση μετά την έκρηξη του σκανδάλου.

Ο Βερτ κατηγορείται για σύγκρουση συμφερόντων, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, και δευτερευόντως για αποδοχή παράνομης πολιτικής χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της πολύπτυχης υπόθεσης που εμπλέκει την Λιλιάν Μπετανκούρ, την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμου της L’ Oreal.

Για να αντιμετωπίσει στο μέλλον τη σύγκρουση συμφερόντων, ο Σαρκοζί δήλωσε πως θα συστήσει επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να κατατεθούν οι διάφορες προτάσεις.
Ακόμη είπε ότι η Γαλλία «δεν είναι διεφθαρμένη χώρα» και τόνισε πως ανασχηματισμός θα υπάρξει τον Οκτώβριο, έπειτα από την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό.