Την προσωρινή κράτηση και του τρίτου κατηγορούμενου που εμπλέκεται στον τραυματισμό, με πυροβόλο όπλο, του 31χρονου προέδρου του μαθητικού συμβουλίου του Εσπερινού Λυκείου Ρεθύμνου, τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου, διέταξαν χθες, με ομόφωνη απόφαση τους ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του.

Ο 25χρονος που κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε ζητήσει προθεσμία την Παρασκευή για να απολογηθεί χθες, κρίθηκε ύποπτος για τέλεση νέου κακουργήματος και είχε την ίδια τύχη με τους δυο συγκατηγορούμενούς του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του συνηγόρου του ο οποίος έκανε λόγο για άδικη απόφαση εις βάρος του εντολέα του.

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί από τη σφαίρα του όπλου του 25χρονου φίλου του και φυσικού αυτουργού της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του 31χρονου, καθώς φέρεται να πήρε μέρος στη συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ της δικής του παρέας και της παρέας του θύματος, όμως η εμπλοκή του αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο όπως είπε χθες στον ανακριτή, είχε αποκλειστικό σκοπό να ξεχωρίσει τις δυο πλευρές και να κατευνάσει τα πνεύματα και όχι να προκαλέσει κακό. Σ’ αυτήν του την προσπάθεια μάλιστα, φέρεται να είπε, ότι ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά στον καρπό του αριστερού του χεριού με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση ενώ πρόκειται να υποβληθεί και σε δεύτερη.

Ο 25χρονος κατηγορούμενος, δήλωσε ενώπιον του ανακριτή τη λύπη του για την κατάληξη της διασκέδασης στην οποία είχε παρευρεθεί ως σύζυγος μαθήτριας του Εσπερινού Λυκείου. Ανέφερε επίσης στον ανακριτή τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε η παρεξήγηση μέσα στο νυχτερινό κέντρο ανάμεσα στις δυο παρέες και που όπως είπε ήταν η προσβολή που δέχτηκε ο ίδιος από το θύμα.

Πηγή: rethnea.gr