Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε καφετέρια στον Άγιο Ελευθέριο, με τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού. Κρίσιμης σημασίας θεωρείται υλικό από κάμερα ασφαλείας, το οποίο κατέγραψε την παρουσία δύο ανδρών λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει η φωτιά.

Στο βίντεο, οι δύο άγνωστοι φαίνονται να πλησιάζουν το κατάστημα και να απομακρύνονται τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση τη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι φλόγες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν εντοπίστηκαν γκαζάκια στον χώρο, γεγονός που οδηγεί τις έρευνες στην πιθανότητα χρήσης εύφλεκτου υλικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο ίδιο σημείο, πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί συλλήψεις ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα η οποία «πουλούσε προστασία» σε περιοχές όπως ο Κολωνός, τα Σεπόλια και ο Άγιος Ελευθέριος.