Η Ελεονώρα Μελέτη είναι γνωστή και αληθινή φιλόζωη. Υιοθέτησε τρίποδο σκύλο, συμμετείχε στη διαμαρτυρία στη Βουλή στις 4/10 και έχει πολλές φορές τοποθετηθεί έναντι των απάνθρωπων εγκλημάτων κατά των ζώων. Χθες, μέσα από το blog της έγραψε και πάλι για τα ζώα. Αυτή τη φορά το άρθρο της έχει τίτλο: Αθήνα ώρα μηδέν. Καμίνη μπες μες στο καμίνι και αναφέρει τα εξής:

«Ντροπή και αίσχος. Αυτό ένιωσα, αυτό σκέφτηκα για μία ακόμα φορά όταν σήμερα το πρωί διάβασα όπως αναπαράχθηκε από το adespoto.gr στα μπλογκς την παρακάτω είδηση:

Γέμισε φόλες η Αθήνα: πτώματα σκυλιών, γατιών και περιστεριών στο Ζάππειο.
«Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα οι φιλόζωοι αλλά και διάφοροι περαστικοί στο Ζάππειο. Δεκάδες αδέσποτασκυλιά και γάτες αλλά και πολλά περιστέρια βρέθηκαν θανατωμένα, από δηλητηρίαση. Από το πρωϊ υπεύθυνοι του Δήμου μαζεύουν πτώματα από παρτέρια, πεζοδρόμια και γωνίες αφού τα άτυχα ζώα πέθαναν με πολύ πόνο, αιμορραγώντας.

Σύμφωνα με φιλόζωο της περιοχής που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Εδώ και τώρα του Alter, δυστυχώς οι δηλώσεις του νέου Δήμαρχου Αθήνας που δεν ήταν καθόλου θετικές προς τα αδέσποτα πριν τις εκλογές, φαίνεται ότι ενισχύουν τους εχθρούς των ζώων που αποφασίζουν να πετάξουν φόλες για να εξαφανίσουν ό,τι τους…ενοχλεί.

Αυτή είναι κοινή άποψη σχεδόν για όλους τους φιλόζωους και καλούν το Δήμο Αθηναίων να βοηθήσει τα αδέσποτα όπως οφείλει από το νόμο 3170/2003 και όχι να ενισχύει την επιθετικότητα έναντι τους. Αίσχος.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Φλας 9,61, στις 30/9, ο κος Καμίνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι: “Η Αθήνα είναι μια πόλη, η πιο βρώμικη της Ευρώπης, η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν έχει φωτισμό, που δεν έχει πεζοδρόμια, η Αθήνα είναι μια πόλη στο κέντρο της οποίας κυκλοφορούνε σκυλία. […] και σχετικά με του φιλόζωους και τα ζώα, θα πρέπει να εξηγήσετε στους Αθηναίους, ποιοί είναι αυτοί οι φιλόζωοι που επιβάλουν τελικά να αφήνετε τα σκυλιά να κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος”, όπως γράφει η Ελευθεροτυπία.»

Αυτή είναι η Αθήνα του 2011, η πόλη που γέννησε τον πολιτισμό, που έγινε παγκόμσια γνωστή ως η πόλη που εμπνεύστηκε τη δημοκρατία, η πόλη όπου η παιδεία υποτίθεται πήρε μορφή.

Τι αστείο! Αχαχαχαχαχαχαχαχα! Σε ποιά ζωή έγιναν όλα αυτά; Σε ποιόν πλανήτη; Ντρέπομαι που είμαι Αθηναία, πολλές φορές ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα , γιατί δυστυχώς , αυτήν την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, τον πολιτισμό, εμείς δεν τον συντηρήσαμε και δεν τον μεταγγίσαμε στις επόμενες γενιές .Ξεθώριασε και χάθηκε στον χρόνο και μαζί του πήρε και τις αρχές και τις ηθικές αξίες. Αυτό είμαστε οι Έλληνες. Καυχιόμαστε ότι κάποτε γεννήσαμε τον πολιτισμό και πουλάμε μούρη στις πλάτες των προγόνων μας, την ώρα που η Ευρώπη μας κλέβει την πρωτιά, στην πρόοδο, στην εξέλιξη , και σε κάθε άλλη έκφανση της πολυδιάστασης ζωής μας.

Γιατί πράγμα μπορεί να νιώθει περήφανη σήμερα η Ελλάδα; Σήμερα. Όχι τότε που στους δρόμους της Αθήνας γεννιόταν η φιλοσοφία και άνθρωοι απλοί, σεμνοί, ταπεινοί, κατέληξαν να είναι παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες και πέρασαν στην ιστορία χάρη στο πνεύμα, την εφυία και την έμφυτη καλλιέργεια τους. Σήμερα. Όχι το 1821. Σήμερα που η Αθήνα γέμισε από τα πτώματα ζώων που φολιάστηκαν από στυγνούς δολοφόνους, άκαρδους απολίτιστους λαθροβίωτους παλιάτσους, βάρβαρους δίποδους αλήτες.

Ντροπή και αίσχος νιώθω που ζω σε αυτήν την πόλη, αν και σε άλλες ακόμα περιοχές της Ελλάδας, αντίστοιχα περιστατικά μας θυμίζουν το πόσο απολίτιστοι και ακαλλιέργητοι είμαστε.

Αποτελούμε ευρωπαϊκό για να μην πω παγκόσμιο ρεζίλι. Και το συνειδητοποιώ κάθε φορά που πηγαίνω ταξίδια στο εξωτερικό. Εκεί όχι μόνο δεν βλέπεις αδέσποτο σκυλί και γάτα στο δρόμο, αντιθέτως βλέπεις ανθρώπους που προσέχουν και σέβονται κάθε μορφή ζωής. Η λέξη φόλα είναι άγνωστη σε αυτούς.

Η βία και η κακοποίηση των ζώων διώκεται ποινικά και θεωρείται κακούργημα. Η κτηνιατρική θεωρείται ιατρικός κλάδος ίσης σημασίας με αυτής την ιατρικής. Τα κυνοκομεία για τα ζώα χωρίς οικογένεια, – αδέσποτα δεν υπάρχουν, τα ανεπιθύμητα κατευθύνονται στα κυνοκομεία απ΄όπου και προωθούνται σε σπίτια,- είναι σε άριστη κατάσταση, χρηματοδοτούνται από το κράτος και από ιδιώτες, ενώ για να υιοθετήσει κάποιος ένα ζώο, περνάει από επιθεώρηση για να κριθεί κατάλληλος.

Υπάρχει ασυτνομία ζώων, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάτικών ενώ η ηθική και ο σεβασμός, η φροντίδα των ζώων, διαδάσκεται σαν μάθημα στα σχολεία. Και όλα αυτά συμβαίνουν στις χώρες που υποτίθεται ότι βασίστηκαν στις αρχές της έννοιας του πολιτισμού και της δημοκρατίας που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Πόσο ντροπή θα ένιωθαν για μας οι πρόγονοι μας. Πόσο ξεφτίλα πρέπει να νιώθουμε και εμείς οι ίδιοι για την κατάντια μας. Έχουμε απορροφηθεί στα οικονομικά προβλήματα μας, και στην οικονομική κρίση. Μόνο το πως θα βγάλουμε και το πως θα σώσουμε τα λεφτά μας μας απασχολεί.

Κανεις δεν βλέπει πως η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα μίας γενικότερης υπαρξιακής κρίσης που περνάμε σαν λαός; Κανείς δεν βλέπει πως καταντήσαμε στο σημείο αυτό που έχουμε φτάσει καθώς αγνοούμε πλέον έννοιες όπως αυτή του σεβασμού, της παιδείας, της δημοκρατίας, της αρετής, της ταπεινότητας, της σύνεσης; Δεν καταλαβαίνει κανείς πως έχουμε καταλήξει να είμαστε ένας διεφθαρμένος και διαβρωμένος λαός;

Ο τρόπος που σεβόμαστε ή δεν σεβόμαστε την όποια άλλη μορφή ζωής πλην της ανθρώπινης , μαρτυρά πολλά για την πνευματική κατάσταση ενός λαού. Και εμείς είμαστε πνευματικά ανάπηροι.

Ξυπνήστε! Εκεί στα υπουργεία καταλάβετε πως είστε απλά δημοφιλείς δημόσιοι υπάλληλοι, στους οποίους ο λαός, εμπιστεύτηκε το μέλλον του. Ξυπνήστε στο υπουργείο παιδείας, και κάντε κάτι ώστε οι νέοι να βγαίνουν στην κοινωνία καλλιεργημένοι, όχι εξιδικευμένοι και αγανακτισμένοι.

Η παιδεία είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει. Πετάξτε τις σαβούρες και φτιάξτε νέα βιβλία που θα μυούν τα παιδιά σε μία νέα φιλοσοφια και αντίληψη ζωής. Βρείτε τρόπο να μεταγγίσετε ουσιαστικές αρχές και αρετές. Διδάξετε έννοιες όχι τύπους! Αυτός που φόλιασε σήμερα τα ζώα, κάποτε εκπαιδεύτηκε για το κάνει, και κάποιος τον εκπαίδευσε. Εμένα οι γονείς μου με δίδαξαν να αγαπώ τα ζώα. Δεν γεννήθηκα ζωόφιλη.

Τον κύριο Καμίνη κάποιος τον δίδαξε να λέει αυτές τις φανφάρες και αντί να μυήσει τους Αθηναίους στη ζωοφιλία αφήνει να εννοηθεί ότι η πόλη βρωμίζει από τα αδέσποτα.

Κύριε Καμίνη, κάπου έχετε χάσει την επαφή με το σύμπαν. Να σας επαναφέρω και να σας πω ότι η πόλη είναι βρώμικη γιατί είναι βρωμιάρηδες αυτή που δεν την φροντίζουν, όχι γιατί κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα που οι βρωμιάρηδες άνθρωποι παράτησαν στους δρόμους. Αλλάξτε την αιτία λοιπόν και όχι το αποτέλεσμα. Δεν είναι τρόπος αυτός που επιλέξατε για να καθαρίσει η πόλη.

Αν θέλετε να μειωθούν τα αδέσποτα, βοηθήστε τα σωματεία να προβούν σε έναν πρόγραμμα ελέγχου πληθυσμού των ζώων μέσω στηρώσεων όχι μέσω θανάτου. Εισηγηθείτε να περάσει στα σχολεία ένα απλό μιρκό βιβλιαράκι με τις αρχές τις φιλοζωίας. Δεσμεύομαι να σας το γράψω εγώ τσάμπα για να μην χρεώνεστε.

Ξεσηκώστε τον κόσμο να απαιτήσει από τη Βουλή να περάσει νομοσχέδιο που να καθιστά την κακοποίηση ζώων κακούργημα. Αυτά πρέπει να κάνετε κύριε Καμίνη για να θεωρηθείτε σοβαρός, σωστός, έντιμος, κατάλληλος και δυναμικός δήμαρχος. Διαφορετικά μας είστε άχρηστος.

Σοβαρευτείτε κύριε Καμίνη πριν να είναι αργά και κάντε έργο, όχι λάθη, γιατί σαν και εσάς είναι όλοι όσοι έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε …καμίνι όπου θα καούμε όλοι στο τέλος».