Στο μέρος που βρήκε ανακούφιση η Τζένη Καρέζη, στη διάρκεια της μάχης της με τον καρκίνο, βρίσκουν αγάπη και φροντίδα κάθε χρόνο περίπου 5.000 ασθενείς. Καρκινοπαθείς ή ασθενείς με χρόνιες καταληκτικές και μη παθήσεις και οι οικογένειές τους επισκέπτονται τη Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής που λειτουργεί στο Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη και βρίσκουν καταφύγιο και συμπαραστάτες στον αγώνα τους.

Η Μονάδα ξεκίνησε το 1983 με την συνδρομή μιας «χούφτας» ανθρώπων στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ως παράρτημα του Πανεπιστημίου. Η σκέψη, μετά το θάνατο της Τζένης Καρέχη, να ενισχυθεί οικονομικά και να διευρυνθεί η πανεπιστημιακή δουλειά μ’ ένα Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από πίσω, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, βρήκε απήχηση στην οικογένειά της και έγινε πραγματικότητα το 1992. Βρήκε όμως και πολλούς υποστηριχτές που με γενναίες δωρεές, όπως τα Ιδρύματα «Μποδοσάκη» και «Σταύρου Νιάρχου», αλλά και πολλοί άλλοι γνωστοί και άγνωστοι δωρητές, συνετέλεσαν στην αγορά και λειτουργία του κτιρίου στους Αμπελοκήπους (Κορινθίας 27) που στεγάζει την πανεπιστημιακή Μονάδα από το 2004.

Το Πανεπιστήμιο είναι αυτό που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Μονάδας, όπως και τη μισθοδοσία τριών εκ των επτά μόνιμων εργαζομένων. Οι υπόλοιπες δαπάνες καλύπτονται μέσα από δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις, επιστημονικές αλλά και πολιτιστικές, όπως μία πρόσφατη μεγάλη συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς για την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος.

Οι υπηρεσίες της Μονάδας προς τους ασθενείς παρέχονται απολύτως δωρεάν με στόχος την ανακούφιση των συμπτωμάτων- πόνος, ναυτία, αναιμία, δύσπνοια- με παράλληλη και συνεχιζόμενη ψυχολογική υποστήριξη τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του για την συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Μια ιδιαίτερη βοήθεια, ψυχολογική αλλά και εκπαιδευτική, λαμβάνει και η οικογένεια του ασθενούς, στο να μάθει πως μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο άνθρωπός της.

Το 72% περίπου των ασθενών της Μονάδας είναι καρκινοπαθείς και απευθύνονται εκεί σε διάφορα στάδια της νόσου, με έμφαση στο τελικό.

Το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» και η Μονάδα Ανακουφιστικής- Παρηγορητικής Αγωγής βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, στην oδό Κορινθίας 27.

Τηλ. 210. 77.17.359- 210. 74.86.450

www.jkf.gr, www.monadaanakoufisis.gr

e-mail: [email protected]