Συνολικά 11 καταγγελίες έχουν κατατεθεί κατά του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο που κατηγορείται για ασέλγεια σε παιδάκια ηλικίας 10 έως και 15 ετών.

Ήδη οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε καταγγελίες. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέταση τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα δεκάχρονου παιδιού,πρόσφυγα κατοίκου του νησιού, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί λόγω έλλειψης εγγράφων, ενώ οι γονείς των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν και σε διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό τμήμα Νισύρου, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Μία μητέρα ενός αγοριού 14 ετών ανέφερε στο Mega πως ο 50χρονος προσέγγιζε παιδιά και μέσα από τις αθλητικές τους δραστηριότητες ως παράγοντας ομάδας. Κι όπως καταγγέλλει, τους έδινε ναρκωτικά και ερωτικά παιχνίδια.

«Ναι έχει δώσει… σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα, επίσης ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά φέρτε το κορίτσι σας θα σας δώσω το κλειδί», ανέφερε η μητέρα του ανήλικου.

Επίσης, συγγενής αγοριού 13 ετών ανέφερε πως ο κατηγορούμενος «όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο κι όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε κι έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ για αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα επειδή ξεφοβήθηκε μας τα είπε όλα».

Η θέση του κατηγορούμενου

Κι ενώ οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, ο 50χρονος φύλακας μιλώντας στο MEGA υποστηρίζει πως πρόκειται για καλοστημένη παγίδα εκ μέρους του πατέρα που πρώτος κατήγγειλε την δράση του.

«Ξέρω ότι είναι πλεκτάνη, είχα προηγούμενα με τον πατέρα του παιδιού αυτού. Τον είχα υπό παρακολούθηση», είπε.

Σε βάρος του 50χρονου που καταγγέλλεται για ασέλγεια, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Στη Νίσυρο βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο με ψυχολόγο για να βοηθήσει τα παιδιά.