Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας αναβίωσε χθες, Τρίτη (6/2), η υπόθεση αποπλάνησης πέντε ανήλικων κοριτσιών στα Τρίκαλα το 2018. Κατηγορούμενος είναι ένας 64χρονος σήμερα οικογενειάρχης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, ο κατηγορούμενος συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018, αφού προηγουμένως τα κορίτσια είχαν εξομολογηθεί στους γονείς τους ότι είχε προβεί σε άσεμνες πράξεις μέσα σε ένα γκαράζ κοντά στην πολυκατοικία όπου κατοικούσε.

Στο γκαράζ του κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρχε και ένα σκυλάκι, το οποίο o κατηγορούμενος φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «δόλωμα» για τα παιδιά που τότε πήγαιναν στο δημοτικό.

Οι γονείς μετέβησαν στο Α.Τ. Τρικάλων προκειμένου να αναφέρουν το περιστατικό και, όπως κατέθεσε χθες ένας αστυνομικός, είχαν ενημερωθεί από τον διοικητή τους να είναι σε επιφυλακή μέχρι να εξεταστούν τα κορίτσια από ψυχολόγο. Τελικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε νωρίτερα από γονιό ότι ο κατηγορούμενος ήταν στο γκαράζ με τα παιδιά. Στο σημείο μετέβησαν τότε οι αστυνομικοί και προχώρησαν στην προσαγωγή του. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε στην αρχή τις πράξεις του ζητώντας παράλληλα και συγγνώμη.

«Μεγάλωσε με αρχές», λέει η αδερφή του 64χρονου – «Πέσαμε από τα σύννεφα», αναφέρει ο ανιψιός του

Χθες στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 64χρονου συγγενείς του, οι οποίοι δήλωσαν ρητά ότι αποκλείεται να είχε προβεί σε αυτές τις πράξεις. Η αδερφή του κατέθεσε πως ήταν μια οικογένεια στην οποία «μεγάλωσε με αρχές», ο ανιψιός του, αστυνομικός στο επάγγελμα, ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό «πέσαμε από τα σύννεφα», ενώ ο γιος του κατέθεσε πως δεν πιστεύει αυτά που λένε για τον πατέρα του.

Νωρίτερα κατέθεσαν και οι γονείς των κοριτσιών περιγράφοντας όσα τους εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά τους για τον κατηγορούμενο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.