Διάρρηξη στον 1ο παιδικό σταθμό του Δήμου Λαρισαίων επι των οδών Αιόλου και 23ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε από άγνωστους δράστες.

Οι διαρρήκτες παραβίασαν την πίσω πόρτα του Παιδικού Σταθμού και αφαίρεσαν υλικοτεχνική υποδομή και τρόφιμα.

Την αγανάκτηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων προκάλεσε το τελευταίο περιστατικό βανδαλισμών.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα για το θέμα έκανε λόγο για «ανεγκέφαλους» οι οποίοι έχουν πια εθισμό στις καταστροφές, ενώ κάλεσε τους Λαρισαίους να αναλάβουν περισσότερο ενεργό δράση για την προστασία της δημοτικής περιουσίας (δηλαδή της περιουσίας των ίδιων των Λαρισαίων) καταγγέλλοντας ότι υποπίπτει στην αντίληψη τους είτε στην αστυνομία είτε στη δημοτική αστυνομία, είτε σ’ οποιονδήποτε δημοτικό παράγοντα.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι κανείς στη δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους των βανδαλισμών και μάλιστα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου τα παιδιά με τις αθώες τους ψυχές περιμένουν να βρουν τις εγκαταστάσεις σε καλύτερο επίπεδο απ’ ότι τις άφησαν και αντ’ αυτού θα βρουν ελλείψεις. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν οι ζημιές άμεσα, ώστε τη Δευτέρα να είναι όλα έτοιμα και στη θέση τους.

Ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε ακόμα στις τεράστιες φθορές που αντιμετωπίζει το σύνολο των δημοτικών εγκαταστάσεων, τόσο στις παιδικές χαρές, στα πάρκα, στα γήπεδα και κυρίως στους κάδους απορριμμάτων, όπου οι απώλειες φτάνουν τους 100 έως 150 καμένους κάδους το χρόνο.

Πηγή:www.trikalanews.gr