Ιδιαίτερα σοβαρή κρίνεται από την ΕΥΠ η υπόθεση σύλληψης στην περιοχή της Μονεμβασιάς δύο Τούρκων, με την κατηγορία της κατασκοπείας, σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει αναλάβει να «ξεσκονίσει» τους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για πράκτορες της ΜΙΤ ή κάτι άλλο.

Θα εξεταστεί το πότε και πώς μπήκαν στη χώρα μας, που κινήθηκαν, αν είχαν επαφές με άτομα και φυσικά πως διέφυγαν από τον Πόρο -παρότι είχε σημάνει συναγερμός στις Αρχές- και βρέθηκαν στη Μονεμβασιά.

Επίσης, η ΕΥΠ θα επιχειρήσει να «δει» τι είχαν αποτυπώσει με την κάμερα του drone.

Πώς έγινε η σύλληψή τους

Να θυμίσουμε τέλος ότι η σύλληψη τους έγινε την Κυριακή (17/9), μετά από κινητοποίηση μιας ημέρας και ύστερα από τον εντοπισμό τους στον Πόρο.

Ειδικότερα, υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. το περασμένο Σάββατο, ότι δύο άτομα πετούσαν drone πάνω από τη ναυτική βάση του Πόρου.

Τότε, εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, που χρησιμοποίησαν.

Τελικά περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν για κατασκοπεία.