Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, μετά την προθεσμία που πήραν το Σάββατο.

Στα δικαστήρια Πειραιά δεν μετέβη ούτε σήμερα ο ύπαρχος, καθώς σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του, είναι στο νοσοκομείο έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη.

Οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η δίωξη σε βάρος του ύπαρχου θα μπορούσε να ήταν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι μόνον για ενδεχόμενο δόλο.

Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.

Ο καπετάνιος του πλοίου, που όχι μόνον δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε τον πλού του καραβιού σαν να μην συνέβαινε τίποτα διώκεται για κακούργημα επίσης με βάση νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, διώκεται για επικίνδυνη παρεμπόδιση θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει και διερευνούν τυχόν ευθύνες για μέλη του Λιμενικού Σώματος για το αν ήταν κάποιος παρών την ώρα του τραγικού συμβάντος και επιπλέον αν πήραν τα αναγκαία μέτρα, όταν ο άτυχος 36χρονος έπεσε στο νερό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.