Καμία γνώση δεν είχε, μέχρι που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η υπόθεση της καταγγελίας στελέχους του ΠΑΣΟΚ έναντι του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή. «Κάποιοι και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, ενημερώθηκε από δημοσιογράφους οι οποίοι άρχισαν ξαφνικά να παίρνουν τηλέφωνο, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μέλος των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ που έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία πριν από 3 χρόνια και ύστερα από λίγα λεπτά έμαθε για ποιο ακριβώς ήταν αυτό το πρόσωπο. «Δεν είχα καμία γνώση, όπως δεν είχε και η οικογένεια της κοπέλας και αυτό δείχνει τη γενναιότητά της διότι όλα αυτά τα χρόνια με έναν μοναχικό τρόπο ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, προσπαθώντας με τους δικηγόρους της να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις εγκληματικές πράξεις» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μια νέα γυναίκα πήρε πριν από τρία χρόνια μια γενναία απόφαση να διεκδικήσει τα δικαιώματα της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις και όχι τώρα, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη, επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση και από ό,τι γνωρίζω δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά της προσπαθώντας να την προστατεύσει, μέχρι τις τελευταίες δύο μέρες που κάποιοι έδωσαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα και ενώ τρία χρόνια οι βελγικές αρχές διαχειρίζονταν αυτή την υπόθεση με απόλυτη μυστικότητα, ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά όλοι έμαθαν το όνομα της φωτογραφίας και ξεκίνησε μια προσπάθεια ανθρωποφαγίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, για ακραίο οπορτουνισμό σε συνάρτηση με την υπόθεση Γεωργούλη.

«Πριν από κάποιους μήνες κάποιοι μας έλεγαν και μιλώ για τον κ. Τσίπρα, ότι η βελγική δικαιοσύνη είναι μια δικαιοσύνη που λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αυτού, η κα Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της, καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας.

Νίκος Ανδρουλάκης

Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα μας, έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα που εμπλέκονται και όχι με τις πράξεις αυτές καθ’ εαυτές. Και το λέω διότι επίσης προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει από το 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε ακόμα πως «κάποιοι και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός, κάτι που δείχνει πέρα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, μια λανθασμένη πρακτική, μια πολύ άσχημη νοοτροπία και οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες και να εξετάζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια γεγονότα χωρίς να βάζουμε την πολιτική ή την ιδιοτέλεια ως κεντρικό στοιχείο αντιμετώπισης, αλλά την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου χωρίς να υπάρχουν άλλα κίνητρα».

«Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση βλέπω ισχυρά συστήματα του διαδικτύου οργανωμένα, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές» είπε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματος, σημείωσε, αλλά γιατί αφορά κάθε έλληνα πολίτη, στα δικαιώματα του οποίου πρέπει να υπάρχει σεβασμός. «Δεν πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα κάποιοι με οποιοδήποτε τρόπο να τους ρίχνουν σε ένα λάκκο ανθρωποφαγίας σε τέτοιες περιστάσεις» υπογράμμισε.

«Είναι ακραίος οπορτουνισμός. Η βελγική δικαιοσύνη να είναι άριστη και προς μίμηση πριν από κάποιους μήνες, αλλά τώρα να έχει προβλήματα στη λειτουργία της, όταν αυτό ακούγεται από τα ίδια πρόσωπα και ιδιαίτερα σ αυτή την περίσταση που αφορά ένα γεγονός ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακραίος οπορτουνισμός αυτή η συμπεριφορά, αυτή η αλα καρτ συμπεριφορά» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεσή του να συμπεριλάβει την καταγγέλλουσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και προσέθεσε πως ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί «ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του συγκεκριμένου προσώπου να μην αλλάξουν από την δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού». Σε ό,τι αφορά στις επικείμενες εκλογές και στην στάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απέναντι στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο ίδιος έχει ξεκάθαρα μιλήσει για όλο τον οδικό χάρτη, κάτι που δεν έχουν κάνει οι πολιτικοί του αντίπαλοι, σημείωσε, «που απλά ψάχνουν τρόπο να αποδομήσουν την πρότασή μου χωρίς να λένε οι ίδιοι τι θα κάνουν».

«Έχω πει ξεκάθαρα με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ξεκινάμε προγραμματικές διαπραγματεύσεις βάσει των προτεραιοτήτων που θέλουμε, να αλλάξουμε την Ελλάδα σε συγκεκριμένα ζητήματα. Έχω πει επίσης ότι τα πρόσωπα τα οποία πρέπει να πρωταγωνιστούν σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Εξωτερικών ή ο υπουργός Οικονομίας, οι κορυφαίες θέσεις θα είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής που να μπορούν να εκφράσουν το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας. Και επίσης έχω πει ότι αυτά τα πρόσωπα δεν μπορεί να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων, των ανισοτήτων, της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εργαλειοποίησης των θεσμών, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει στη συγκάλυψη πολύ μεγάλων σκανδάλων στη χώρα μας, όπως είναι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ή των παράνομων παρακολουθήσεων. Θα είναι πρόσωπα υψηλού κύρους και αξιοπιστίας. Αυτή λοιπόν δεν είναι μια πρακτική δική μου. Είναι μια πρακτική που συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι οποίες απ’ ό,τι φαίνεται έχουν ωριμότερα, σοβαρότερα και ουσιαστικότερα πολιτικά συστήματα προς όφελος των πολιτών προς όφελος των χωρών τους και όχι με μόνο κίνητρο την εξουσία για την εξουσία. Εγώ δεν είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος. Εμένα η κουλτούρα μου δεν είναι η εξουσία για την εξουσία. Δεν καίγομαι αύριο το πρωί να έχω ένα υπουργείο, μια ισχυρή θέση μαζί με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή να γίνω πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να υπάρχει μία στρατηγική για το μέλλον. Δεν δίνω μια μάχη για την εξουσία και μόνο για την εξουσία. Δίνω μια μάχη διότι πιστεύω ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμα που έχει το σοσιαλδημοκρατικό σε θέσεις ευθύνης, θα είναι θεματοφύλακας για να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές για να έρθει στον τόπο μας και κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική ευημερία και ασφάλεια διότι δυστυχώς η ανασφάλεια σε γεωπολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια» είπε αναλυτικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, θα συνομιλήσει με όλα τα κόμματα που θα αποδεχτούν το πλαίσιο που θέτει. «Κόμματα που έχουμε την ίδια στρατηγική για τη σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη, κόμματα τα οποία δέχονται τις προτεραιότητές μας και το σχέδιό μας. Αν δεν το δέχονται θα πάμε στην αντιπολίτευση. Η παράταξή μας είναι χρήσιμη για τον ένα ρόλο και για τον άλλο ρόλο διότι έχει καθαρή θέση» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Δεν πρόκειται η παράταξη αυτή, σε αυτό το περήφανο νέο της ξεκίνημα να λειτουργήσει με τρόπο που θα αμφισβητήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομώ καθημερινά με τον ελληνικό λαό. Άρα οι εκβιασμοί του τύπου του κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνω όσες εκλογές χρειαστούν για να βγω πρωθυπουργός το ΠΑΣΟΚ δεν τις ανέχεται και δεν θα τις νομιμοποιήσει. Γι’ αυτό δίνω αγώνα από την πρώτη Κυριακή με μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ,  η χώρα να έχει και έναν προσανατολισμό ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης και σταθερότητα. Τα παιχνίδια της αστάθειας είναι παιχνίδια που εκπορεύονται από την εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, όπου ο μεν λέει, θα κάνω όσες φορές εκλογές χρειαστεί για να γίνω πρωθυπουργός, ο δε λέει ότι θα προσπαθήσω να γίνω πρωθυπουργός μόνο αν είμαι πρώτο κόμμα. Άρα γιατί ψήφισε την απλή αναλογική; Και μάλιστα έχει το θράσος να λέει, ζητώ ντιμπέιτ των δύο. Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι έχουμε προεδρικό σύστημα; Νομίζει ότι ζει στη Γαλλία και υπάρχουν δύο παρατάξεις οι οποίες αντιπαλεύονται στον δεύτερο γύρο;» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης, εκφράζοντας την βεβαιότητά του, ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ λαμβάνοντας ένα ισχυρό ποσοστό, θα δώσει διέξοδο από την πρώτη Κυριακή.