«Νομίζω ότι δεν είναι η ώρα των δημοσκοπήσεων. Είναι η ώρα της προκήρυξης των εκλογών. Είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα των πολιτών», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που δίνουν προβάδισμα 7,6% στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας τόνισε: «Καταλαβαίνω και από αυτά τα οποία έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και από αυτά τα οποία είναι πολύ πρόσφατα, στην Κύπρο πριν από 15 μέρες, ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού ακροατηρίου, το οποίο δεν μετέχει στη διαδικασία των δημοσκοπήσεων, θα είναι όμως συνεπές με το ραντεβού της στην κάλπη». Πρόσθεσε δε ότι το 2019 καμία δημοσκόπηση δεν είχε βρει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% και πως στις περισσότερες τον είχαν στο 26%.

Ερωτηθείς εάν προκαλεί προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, το ότι μετά από μια κυβερνητική θητεία 4ετίας της ΝΔ, δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να καρπώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση την όποια φθορά και τα λάθη έκανε το κυβερνών κόμμα, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε: «Όλα αυτά θα φανούν και θα κάνουμε απολογισμό στην κάλπη».

Και συνέχισε: «Ας πούμε όμως ότι οι δημοσκοπήσεις είναι έτσι ακριβώς. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης με τέτοιο δημοσκοπικό προβάδισμα δεν πηγαίνει σε μία ραδιοφωνική αναμέτρηση ή σε μία τηλεοπτική αναμέτρηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Εγώ τουλάχιστον, αν είχα 7% δημοσκοπικό προβάδισμα από τον οποιοδήποτε, πρώτον θα προκήρυσσα σήμερα εκλογές για να τις κερδίσω και δεύτερον θα πήγαινα και σε τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί του για να τον συντρίψω. Εν πάση περιπτώσει, σε όλες τις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι πολιτικοί αρχηγοί πριν τις εκλογές πάνε και κάνουν ντιμπέιτ, έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο».