Οι πολιτικές ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, ωστόσο οι εκτιμήσεις για το μέλλον της παράταξης δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Μάλιστα, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, έκανε λόγο θα επιστροφή στα «φυσιολογικά ποσοστά του 2009».

«Βλέπω αποχωρήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή αυτή την κίνηση των ψηφοφόρων» είπε χαρακτηριστικά στο ACTION24 ο κ. Χρυσόγονος.

Πρόσθεσε δε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ταυτότητας το είπε και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Είναι συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά λένε οτι θελουν να είναι κόμμα εξουσίας. Η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων, όμως, δεν είναι στη ριζοσπαστική αριστερά».

«Αν θες να είασαι κόμμα εξουσία πρέπει να κινηθείς κεντροαριστερά» είπε ο Κώστας Χρυσόγονος προσθέτοντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τους μαστίζουν οι παιδικές αρρώστιες του λαϊκισμού και του αριστερισμού».

«Αφού δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα μετακινηθεί το εκλογικό ακροατήριο και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά ποσοστά του 2009» κατέληξε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Χρυσόγονος.