Το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, «Νίκη», κατάφερε, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου να μπει στη Βουλή, με ποσοστό 3,69%. Τώρα, ο αρχηγός του κόμματος προβαίνει σε συνεντεύξεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της «Νίκης».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, ο Δημήτρης Νατσιός ρωτήθηκε για τις απόψεις του γύρω από διάφορα κοινωνικά θέματα. Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα των αμβλώσεων, όμως, ο αρχηγός της «Νίκης» εξέφρασε την άποψή του.

Ερωτώμενος για τη θέση του κόμματός του, πως «το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο», ο Δημήτρης Νατσιός ανέφερε πως «αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ δύσκολες, αλλά εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας», κάτι το οποίο δεν συνάδει με το να αφήνεται ελεύθερα η επιλογή στις γυναίκες για το τι θα κάνουν.

Στη συνέχεια, ο ίδιος μίλησε για μια «ειδική αγωγή τα σχολεία» που θα πρέπει να γίνεται, την οποία αποκάλεσε ως «αγωγή της αγνότητας». «Έχουμε 102 ενότητες στα βιβλία του Δημοτικού, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας) και δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα, στην οποία να εστιάζεται ο θεσμός της οικογένειας».

Όταν ερωτήθηκε για το ποια είναι η σχέση μεταξύ αγνότητας και οικογένειας, ο ίδιος είπε πως «η λέξη αγνότητα σας ενοχλεί; Αν διδάξετε ένα κείμενο του Πολέμη, του Ελύτη, του Δροσίνη, του Κάλβου, όλα αυτά είναι κείμενα αγνότητας».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Δημήτρης Νατσιός ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τη δήλωση του Μητροπολίτη Ξάνθης ότι «σιχαίνεται τις γυναίκες που ντύνονται άντρες», εννοώντας όσες φορούν παντελόνια. Τότε, ο κ. Νατσιός είπε «δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό το ρήμα. Δεν με ενοχλεί αν μια γυναίκα φορά παντελόνια».

Τέλος, για το θέμα των αμβλώσεων, ο ίδιος ανέφερε ξανά πως τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν την «αγωγή της προσοχής, την οικογενειακή αγωγή. Να προβάλλουμε τον θεσμό της οικογένειας».